Oasis Resorts

Dit zijn de meest steile & bijzondere pistes van Les Portes du Soleil

De meest steile & bijzondere pistes van Les Portes du Soleil

Het grootste skigebied van Europa, Les Portes du Soleil, biedt iedere skiër eindeloos veel pisteplezier. Met ruim 650 km pistes maakt het een echt weids skigebied, er zijn mogelijkheden voor ski-safari’s, van dorp naar dorp en zelfs van land naar land. Ook kent het gebied een aantal steile en bijzondere pistes, welke dat zijn lees je hieronder. Ga jij het avontuur op de skies aan?

  • 650 km pistes
  • steile pistes
  • lange pistes
  • geschikt voor iedere skiër
 

De meest steile piste: “De Muur”

De Muur in Avoriaz is de meeste steile piste in het hart van het skigebied Les Portes du Soleil. De piste heeft een hellingsgraad van 76% en een hoogteverschil van maar liefst 400 meter. Nog niet onder de indruk? Alle pistes worden ’s nachts geprepareerd maar deze bijzondere afdeling wordt niet geprepareerd. De gehele afdaling zit altijd vol met extreme bulten. Niet alleen aan het einde van de middag, maar ook ’s ochtends om 09:00 uur! Voor de ervaren skiërs is dit zeker een must do tijdens de wintersportvakantie in Les Portes du Soleil.

Grand Paradis: 7 km lange afdaling

De Grand Paradis is een 7 kilometer lange afdeling, voor de fanatieke skiërs onder ons, dé perfecte afdaling. Het eerste stuk van de afdaling is breed, rustig en zorgt voor prachtige vergezichten. Lukt het jou om in één stuk door naar beneden te skiën?

Kun je niet wachten? Bekijk de impressie video van "De Muur" ⛷️

Coup de Monde: spectaculair zwart

Het avontuur begint al bovenaan de piste, vanaf hier is het uitzicht waanzinnig. Dit maakt de start van deze zwarte piste echt spectaculair. De piste is bereikbaar met de Haut Forts stoeltjeslift en de piste eindigt onderaan Les Prodains. Ski jij deze steile zwarte piste non-stop naar beneden dan verdien je in de après ski zeker een alcoholische versnapering..

Belette:  één en al natuur

De Belette is een fijne piste voor skiërs die graag in de natuur skiën. De piste start bij Plaine Dranse in Châtel en is een 3,5 kilometerlange groene piste door de bomen. De piste loopt helemaal naar Pre La Joux.

"Les Portes du Soleil biedt iedere skiër eindeloos veel pisteplezier!"

 

Plaine Dranse: fijn proeven op z'n Frans

Tijdens het skiën van de steile pistes verbrand je veel calorieën. Tussen de middag is het belangrijk om weer wat energie te krijgen. Hoe? Van een heerlijke en stevige Franse lunch natuurlijk. Plain Dranse is leuk om doorheen te skiën, maar er zijn ook veel leuke restaurants om iets te drinken of te eten. Lunchtip: Bestel een Croque Monsieur, puur genieten!

Boek uw wintersportvakantie
 

⛷️ Wat is de steilste piste in Les Portes du Soleil?

De Muur is de steilste piste van het skigebied Les Portes du Soleil. De piste heeft een hellingsgraad van 76%. 

❄️ Wat is de langste piste in Les Portes du Soleil?

De langste piste in het gebied Les Portes du Soleil is de 7 kilometer lange piste Grand Paradis. 

😍 Wat is de mooiste piste in Les Portes du Soleil?

Vanaf iedere bergtop heb je prachtige uitzichten. De mooiste piste in Les Portes du Soleil is Belette, tijdens deze afdaling ski je door de prachtige natuur. 

🍝 Waar kun je het lekkerste middageten in Les Portes du Soleil?

Geniet tijdens het skiën in de Franse Alpen van een stevige lunch in Plaine Dranse. Ook 's avonds kunt aanschuiven bij de beste restaurants in de omgeving.

💆🏻 Welke accommodatie beschikt over een Spa & Wellness in Les Portes du Soleil?

Oasis Les Portes du Soleil is de perfecte accommodatie. Hier kunt u na een lange dag tot rust komen in de wellness met sauna, jacuzzi, spa en fitness.